fbpx

Salgsmodning højner værdien af din virksomhed

Gør din virksomhed parat til at blive solgt og attraktiv for en kommende køber

Salgsmodning af din virksomhed?

Alt for mange virksomhedsejere ender med at skulle sælge deres virksomhed til en langt lavere pris, end hvad de havde forventet. Yderligere siger statistikken at 7 ud af 10 virksomheder, der bliver sat til salg, aldrig bliver solgt.

Hvis du er som de fleste andre virksomhedsejere, i små og mellemstore virksomheder, har du størstedelen af din private formue bundet op i din virksomhed. Prisen, du får for din virksomhed den dag, du beslutter dig for at sælge den, er derfor afgørende for, hvordan din privatøkonomi ser ud på den anden side af salget. Målet med ethvert virksomhedssalg er, at du som sælger kommer godt videre, ligegyldigt om salget af din virksomhed skal realisere en økonomisk tryg og stabil pensionstid, eller salget af virksomheden skal sikre dig kapital til, at du kan sætte dit næste projekt i luften. Desværre er det dog de færreste virksomhedsejere, der sælger til en pris, de er tilfredse med. På grund af dårlig timing og manglende forberedelse, bliver mange nødt til at acceptere dårligere betingelser og en pris, der er langt lavere end ønsket.   

Størstedelen af de mange virksomhedsejere, der i dag må acceptere en alt for lav salgspris, kunne have fået en markant højere pris, hvis de havde lagt en bedre strategi for salget, og de havde forberedt sig selv og virksomheden på et fremtidigt salg langt tidligere.

Salgsmodning er vejen til et succesfuldt salg

Med en grundig salgsmodning sikrer du, at du ikke at bliver en del af den kedelige statistik, der viser, at op imod 70% af alle virksomhedssalg ikke bliver gennemført. Salgsmodning hjælper dig til at gøre din virksomhed klar til et salg. Den rette forberedelse giver dig langt bedre betingelser for i sidste ende, at gennemføre et succesfuldt salg.
Hos Altitude har vi specialiseret os i at gøre små og mellemstore virksomheder klar til salg. Vi vejleder dig i at skabe den nødvendige struktur og strategi for salget, så du som ejer får de bedste muligheder for at komme i mål med at sælge din virksomhed til den rigtige pris og på de rette betingelser.

Vil du tale med en ekspert omkring salgsmodning?

Vil du tale med en ekspert omkring salgsmodning?  

Sæt dig selv i købers sted

Når du skal klargøre din virksomhed til et salg, så handler det i høj grad om at se på din virksomhed gennem en potentiel købers øjne. 

Når en potentiel køber skal vurdere din virksomhed, ses der i høj grad på, om din virksomhed er en sikker investering. Hvis der er høj risici eller åbenlyse faldgruber, forbundet med købet af din virksomhed, så vil prisen i reglen være markant lavere.
Salgsmodning optimerer virksomheden, eliminerer eventuelle risici og fremhæver styrkerne, så din virksomhed bliver mere attraktiv i en salgssituation.

Den rette rådgivning hæver værdien af din virksomhed 

Det kan være svært at få skabt et overblik over alle indsatspunkter, der bør prioriteres, når det gælder salgsmodning af din virksomhed.
Måske har du en ide om hvad du burde gøre, men alligevel får du det ikke gjort. Måske har du så mange opgaver, at du har svært ved at finde tiden til at få lavet en plan. Derfor kan du med fordel hente hjælp udefra.

Hos Altitude har vi erfaring med at forberede ejerledere og virksomheder til et fremtidigt salg.
Vi rådgiver dig omkring alle elementer af salgsmodning og optimering af virksomheden, der minimerer risici og er med til at hæve værdien af din virksomhed markant.

Salgsmodning er værdifuldt at arbejde med, hvad enten du ønsker at sælge inden for en overskuelig årrække, eller blot er interesseret i at optimere og hæve værdien af din virksomhed.

Salgsmodning tilpasset din virksomhed

Ikke to virksomheder er ens og alle ejere har unikke mål og ønsker, for at gennemføre et salg. Salgsmodning er derfor altid tilpasset den enkelte ejer og virksomhed, men tager udgangspunkt i samme metode. Vi virksomheden ud fra to synsvinkler:

1. 
Parathed

icon-07

Virksomhedens salgsparathed belyser kort sagt, om det overhovedet er muligt at sælge virksomheden, som den fremstår i dag. Hvis virksomheden er afhængig af dig som ejer, eller der er mangel på faste processer, dokumentation og tydelig ansvarsfordeling, vil det være en stor hindring for, at gennemføre et salg. Hvis du forpligter dig til at forblive i virksomheden flere år ud i fremtiden, vil salget måske kunne realiseres, men det er som regel ikke ønsket for mange ejerledere.  
Samtidigt vil et salg blive forhindret, hvis dine forventninger og behov til prisen ved et salg, ikke matcher virksomhedens nuværende værdi, og du derfor er nødsaget til at øge værdien af virksomheden, før salget vil kunne realiseres til den rette pris.
En lav parathed vil selvfølgelig forhindre et salg, da der er stor risiko for, at virksomheden ikke kan drives videre, den dag du forlader den.

2. 
Attraktivitet

icon-19

Virksomhedens attraktivitet beskriver i al sin enkelthed, i hvor høj grad din virksomhed er attraktiv for en potentiel køber. Hvis din virksomhed har et stort vækstpotentiale, en stigende omsætning og en stigende indtjening, er den langt mere attraktiv for en køber, end hvis salget er stagneret og omsætningen er periodisk. Køberen vil med stor sandsynlighed være villig til at betale en højere pris for virksomheden, hvis der er potentiale for vækst, da køberen har sikkerhed i at få afkast for sin investering.

Parametre som en veldokumenteret positiv udvikling i virksomhedens nøgletal, et stærkt lederteam, og selvfølgelig en stærk position i markedet, er alle aspekter der også bidrager til, at din virksomhed bliver mere attraktiv for en potentiel køber.

Hvorfor bruge tid og energi på salgsmodning?

Der kan være flere årsager til, at du gerne vil sælge din virksomhed.
Måske har du stået ved roret i mange år, og du har set virksomheden vokse fra ide til virkelighed. De lange arbejdsdage, det hårde slid og de utallige timer har sat sine spor, og helbredet er måske ikke, hvad det har været. Det vigtigste for dig er at kunne overdrage til en ny ejer så hurtigt som muligt, men samtidig sikre den rigtige pris med salget, så du kan fastholde eller forbedre din nuværende levestandard. Ofte vægter det også højt, at køber har de rette værdier og ar du kan sende dine ansatte godt videre.
Måske er du kørt død i driften af din nuværende virksomhed og ønsket og drømmen om nye eventyr, motiverer dig til at sælge din virksomhed og jagte nye ideer. Salget af din nuværende virksomhed kan frigøre tiden til at gøre det og sikre en god startkapital til at komme i gang med det rette fundament.
Hvad enten du er på vej til at nyde dit otium eller længdes efter nye eventyr, hjælper salgsmodning dig til at komme i mål med et succesfuldt salg af din virksomhed.

icon-07

Forstå virksomhedens svagheder og styrker og udlev det fulde potentiale
Med salgsmodning får du klarhed over hvor din virksomhed er i dag, samt hvad der er muligt at opnå, med den rette indsats.
Du får indblik i hvad der er af potentielle risici af din virksomhed, og hvordan du trin for trin kan gøre dig selv og din virksomhed parat til et salg og attraktiv over for en potentiel køber.
Alt sammen noget der sikrer dig bedre betingelser og en langt højere pris når du sælger.

Forstå virksomhedens svagheder og styrker og udlev det fulde potentiale
Med salgsmodning får du klarhed over hvor din virksomhed er i dag, samt hvad der er muligt at opnå, med den rette indsats.
Du får indblik i hvad der er af potentielle risici af din virksomhed, og hvordan du trin for trin kan gøre dig selv og din virksomhed parat til et salg og attraktiv over for en potentiel køber.
Alt sammen noget der sikrer dig bedre betingelser og en langt højere pris når du sælger.

icon-04

Skab en værdifuld virksomhed, der skiller sig ud fra gennemsnittet i branchen
Ved at arbejde på at tydeliggøre og dyrke virksomhedens styrker, skaber du en virksomhed der står stærkere end gennemsnittet og som udemærker sig i forhold til lignende virksomheder i markedet. 
Samtidig med din virksomhed bliver mere værd, får du som ejer mere frihed til at arbejde på din virksomhed, i stedet for i den. 


Skab en værdifuld virksomhed, der skiller sig ud fra gennemsnittet i branchen
Ved at arbejde på at tydeliggøre og dyrke virksomhedens styrker, skaber du en virksomhed der står stærkere end gennemsnittet og som udemærker sig i forhold til lignende virksomheder i markedet. 
Samtidig med din virsomhed bliver mere værd, får du som ejer mere frihed til at arebjde på din virksomhed, i stedet for i den. 

icon-02

Udbyttet af salgsmodning, giver dig muligheder og et stærkt aktiv  
Uanset om du planlægger at sælge din virksomhed eller ej, får du med salgsmodning en sundere, stærkere og langt mere værdifuld virksomhed. Salgsmodning styrker din virksomhed på alle kerneområder og gør din virksomhed til et fremtidigt aktiv. Om du selv fortsætter væksten, sælger til tredje part eller  ovedrager driften og tager en plads i bestyrelsen, vælger du selv. 

Udbyttet af salgsmodning, giver dig muligheder og et stærkt aktiv
Uanset om du planlægger at sælge din virksomhed eller ej, får du med salgmodning en sundere, stærkere og langt mere værdifuld virksomhed. Salgsmodning styrker din virksomhed på alle kerneområder og gør din virksomhed til et fremtidigt aktiv. Om du selv fortsætter væksten, sælger til tredjepart eller  ovedrager driften og tager en plads i bestyrelsen, vælger du selv

Sådan hjælper vi dig med at salgsmodne din virksomhed

Salgsmodning tager tid. Jo tidligere, du kan påbegynde salgsmodningen af din virksomhed, jo bedre. Vi anbefaler derfor altid at du begynder salgsmodningen 12 - 36 mdr. før du ønsker at gennemføre salget af din virksomhed.
Vores mission er at gøre dit virksomhedssalg til en let tilgængelig- og overskuelig proces, så dine betingelser som virksomhedsejer bliver langt bedre, og du opnår den maksimale pris for din virksomhed, den dag du overdrager den.

Salgsmodningen tager udgangspunkt i 20 forskellige områder af din virksomhed, og belyser virksomhedens svagheder og styrker der vil være fundamentet for den videre prioritering af indsatser.

Med udgangspunkt i din exitstrategi, rådgiver vi dig omkring eksekvering af de relevante indsatsområder, de rigtige prioriteringer i forhold til optimeringen af din virksomhed, koordinering og inddragelse af de rette rådgivere samt løbende sparring, hvor vi tilpasser salgsmodningen til nye udfordringer og muligheder.

Salgsmodning er vejen til at nå dine mål og realisere dine drømme

Salgsmodning er i sidste ende den proces og indsats, der muliggør, at du kan sælge din virksomhed til den rigtige pris og på dine betingelser.
Gennem salgsmodning eliminerer du potentielle svagheder, der måtte være i virksomheden, og du forbedrer dine betingelser for at kunne realisere et salg, som indfrier dine ønsker, den dag, du bliver klar til at sætte din virksomhed til salg. Den rigtige pris og de rette betingelser, er din vej til at leve det liv du drømmer om, efter du har solgt din virksomhed.

Går du med overvejelser eller tanker om at sælge din virksomhed, eller måske er du i tvivl om, hvordan du bedst forbereder salget af din forretning? Så er salgsmodning og exit-planlægning måske det rigtige for dig.

Hvad andre siger om os

Testimonials billeder (6)

— Jonas Bagger
Direktør
Eastwind ApS


“ Søren og hans team formår at gøre komplekse udfordringer, enkle og ligetil. 
Deres erfaring og måde at arbejde på, skaber hurtigt resultater og man ser med det samme effekten af deres arbejde.
Det har skabt enorm værdi for vores virksomhed at indlede et samarbejde med Altitude."

Testimonials billeder (7)

— Thorbjørn Rønje
Founder
Morph Capital A/S

"Hvis du søger en erfaren strategisk partner på leadgenerering, salg og generelt systematisk vækst, er du kommet til det rette sted. 
Deres erfaring og videnskabelige tilgang sparer dig for at bruge kostbar tid på at begå egne fejl og skaber mærkbare resultater allerede efter ganske kort tid som klient". 

Testimonials billeder (8)

— Stine Hulvej Heegaard
COO & Co-Founder
Low-Fi ApS

“ Vi har gennem de seneste år arbejdet tæt sammen med Søren, omkring vækststrategi og forretningsudvikling. Både som konsulent og i dag også som medlem af vores bestyrelse. Søren er en super sparringspartner, der kan tænke både strategisk og taktisk og man mærker tydeligt en unik tilgang til at tænke systematiseret processer inden for marketing og salg, ind i forretningen.”

Kontakt os

Det er en stor beslutning at sælge sin virksomhed og der er meget at tage højde for, hvis det skal lykkes. Vi sikrer dig du når i mål og hjælper dig i processen, så salget af din virksomhed bliver på de rigtige vilkår og til den rette pris. Lad os tage en uforpligtende snak og finde den bedste løsning.

Skriv dit navn og nummer her, så kontakter vi dig.

Bliv kontaktet

Det er en stor beslutning at sælge sin virksomhed og der er meget at tage højde for, hvis det skal lykkes. Vi sikrer dig du når i mål og hjælper dig i processen, så salget af din virksomhed bliver på de rigtige vilkår og til den rette pris. Lad os tage en uforpligtende snak og finde den bedste løsning.

Skriv dit navn og nummer her, så kontakter vi dig.

Seneste artikler

Altitude_Logo_Neg+Green

Resources
Blog
Video
Podcast
Toolkit
Strategiske alliancer


Resources
Blog
Video
Podcast
Toolkit
Strategiske alliancer

Kontakt info
Altitude Group ApS
Strandlodsvej 44, 3
2300 København S

Tlf: 31 35 35 00
@ soa@altitude.dk


© 2023 Altitude Group ApS. All rights reserved
Sitemap | Terms & Conditions | Cookie- og privatlivspolitik